Första arbetsveckan efter semestern avslutas med en After Work på Port Artur, nära Sannegårdshamnen. Vi träffar Birgittas syster och sambo klockan 18 och får en trevlig kväll med god mat och dryck.

Så här glada är Adel och jag efter ett par öl!

 

Birgitta och Cecilia ser också ut att vara nöjda.

 

 

 Innan vi gick på AW fick vi leverans av våra fåtöljer, som varit hos tapetsören för omklädnad. Skönt att ha dom tillbaka då det är vår favoritplats att läsa tidningen. Resultatet är vi mycket nöjda med och tapetsören har fått lägga ned mycket arbete då hela underdelen med fjädrar och sadelgjord behövde renoveras. Nu sitter man kungligt i fåtöljerna. De kommer från Birgittas farmor och farfar som köpt dessa i Filipstad på 1920 talet och stod i Bokhandlare Bergs hem i Hällefors, så de har ett affektionsvärde för henne. Det är nog många kaffe och avec som avnjutits i dessa fåtöljer.

 
Nu konstaterade vi att vår misstanke blev rätt, vi hade ett övermöblerat vardagsrum som bestod av 3 soffor och 3 fåtöljer! Så vi gick till handling, jag hade fotograferat våra soffor och Birgitta la ut en annons på Blocket. Redan morgonen efter var sofforna sålda och hämtades på lördagen. Tyvärr tog jag inget foto på rummet när alla möbler var på plats. Men när dom var hämtade så fick vi ett helt nytt och mycket rymligare vardagsrum. De nya sofforna är längre än de gamla men är mycket nättare i storlek så detta kommer bli riktigt bra när allt blir klart. Nu kommer vi ha en tillfällig möblering då en soffa kommer att vara hos tapetsören under 6-8 månader, men det känns riktigt bra.
 
 
 Det som nu återstår är att välja tyg till sofforna. Tapetsören hade med sig några tygprover som vi håller på att utvärdera, en ganska svår uppgift med mycket tycke och smak som påverkar.
 
 Vårt vardagsrum kommer att bli mycket influerat av vår Tapetsörs arbete, då han kommer att ha utfört omklädning av samtliga klädda möbler i rummet. Det första arbete han utförde var att klä om min öronlappsfåtölj som jag har efter mina föräldrar. En härlig fåtölj från tidigt 1950 tal, som blev som ett smycke i rummet.
 
 
Tapetsören heter Leif Fredriksson och hans firma heter A. Runds eftr. på Tredje Långgatan i Göteborg. Han gör ett mycket högkvalitativt arbete och är mycket noggrann med detaljerna. Som man ser på bilden så har han mönsterpassat tyget på nackkudden, så det stämmer med mönstret på ryggstödet. Under arbetets gång lägger han dessutom ut bilder så vi kan följa hur arbetet löper.
Jag kommer nog återkomma med hur arbetet med vårt vardagsrum fortsätter. Nu ska vi gå ut i det härliga sensommar vädret.

Kommentera

Publiceras ej