Sista semesterdagen, klarblå himmel och en helt underbar sommardag. Det blir bryggläge hela dagen. Rolf och Anette kommer ner och gör oss sällskap på bryggan så vi pratar, fikar och har trevligt. 
Dagen avslutas med en kräftskiva, vi välkomnas av en annorlunda drink som serveras ute. Det är vattenmelon som Anette har fyllt med någon deciliter gin som fruktköttet sugit till sig under något dygn. Det blev en mycket frisk smak där man bara kunde ana en antydan till gin i smaken. Annorlunda men friskt och gott. 
 
 
Anette sprudlar av idéer och vågar testa nya saker, oftast med stor framgång.
 
Efter fördrinken blev vi mer klassiska och högg in på en ljuvlig Västerbottenpaj, det var på ren östgötska GÖRGÖTT!
 
 
Vilka härliga bordsdekorationer! Rönnlöv, rönnbär och dillkronor.
 
Nu blev det dags för kvällens huvudgäster, kräftorna. Direkt från jordkällaren var dom lagom tempererade. Vi åt turkiska kräftor som fått ny hemkokt kräftlag. Riktigt smakliga och bra i storlek. De vanliga tillbehören var naturligtvis med, som öl, vitt vin , jubileumsakvavit och OP samt ett sånghäfte.
 
Dessutom serverades hembakat valnötsbröd som tillbehör, även det var riktigt gott.
 
 
 
Nu var vi riktigt belåtna så kvällen avslutades med kaffe och härlig gemenskap.
 
Idag lördag ska inte vädret bli så bra, men det är varmt i luften. Det blir till att börja plocka iordning efter 4 veckors  ledighet, för på söndag bär det hem  till västkusten och Göteborg.
 
 

Kommentera

Publiceras ej